Praktijk voor psychoanalytische psychotherapie  

Psychotherapie praktijk Erkens 

Wie ben ik 

Mijn naam is Christa Erkens  en u kunt zich bij mij aanmelden voor behandeling van een breed scala aan klachten. Bijvoorbeeld identiteitsproblemen, onzekerheden, een negatief zelfbeeld, psychotrauma en persoonlijkheidsproblematiek maar ook arbeidsgerelateerde problematiek, overbelasting, burn out, angst- en dwangklachten, depressie, stemmingsklachten of klachten rondom rouw en verlies. Ik geef in eigen praktijk individuele therapie en ben opgeleid tot het toepassen en integreren van verschillende therapeutische stromingen en behandeltechnieken maar mijn hart ligt bij de psychoanalytische psychotherapie. Ik houd ook erg van wandelen en de ligging van de praktijk leent zich goed voor therapie tijdens het maken van een wandeling rondom de plas. De meeste therapieën vinden echter plaats in de praktijk. Wanneer we kennismaken kijken we samen wat de indicatie is en welke therapievorm bij u zou passen. 


Visie
Ik kan mij voorstellen dat het een grote stap kan zijn om u aan te melden bij een psycholoog. De eerste fase zal vooral gericht zijn op het nader kennismaken en samen onderzoeken wat u nodig heeft en wat maakt dat u vastloopt. In onze gesprekken zal de nadruk liggen op het in contact komen met uw gevoelens en behoeften en de manier waar op u contact legt met de mensen om u heen. Ik geloof er in dat het pas echt lukt om patronen te doorbreken wanneer je jezelf begrijpt en meer contact hebt met je emoties, je lijf en de ander. Daardoor kun je bewuster keuzes maken, je leven richting geven en je verder ontwikkelen. Dat kan binnen een kortdurend klachtgericht traject waar mogelijk maar ook binnen een langer durend traject gericht wanneer dat nodig is.

Opleiding en werkervaring
Na mijn opleiding Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Leiden heb ik vanaf 2006 als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2011 ben ik BIG-geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog en sinds 2020 als psychotherapeut. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de intensieve zorg bij Palier ben ik overgestapt naar PsyQ in Rotterdam en van  2021 tot juni 2024 heb ik gewerkt als zelfstandig psychotherapeut bij de Nieuwe Parktijk Rotterdam. In juni 2024 ben ik  gestart met de eigen praktijk in Hillegersberg. Ik heb veel affiniteit met onderwijs en kennisoverdracht en ik werk als docent bij de RINO groep en als supervisor voor de GZ opleiding. Ik ben opgeleid in de psychoanalytische psychotherapie, AFT, CBASP, CGT, EMDR, MBT, TFP, NMT, en schematherapie. Ik sta ingeschreven in het register van de NVPP als psychoanalytisch psychotherapeut ( sinds 2023) en AFT therapeut ( sinds 2022). Ik ben aspirant lid van de TFP vereniging. Ik sta vermeld in het Kwaliteitsregister Psychotherapie 


Werkdagen: maandag, woensdag en vrijdag. Soms op donderdag. 

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: NVP, NVPP, aspirant lid van de TFP vereniging. 
BIG -registratie GZ-psycholoog: 99913974725: BIG
BIG-registratie Psychotherapeut: 09913974716
AGB-code: 94017185
AGB- code praktijk: 94068252